www.kumijamatto.fi/ytt-suojaimet.html

Suojaimet

Sivulla on esitelty eri suojauskategorioihin kuuluvia osa-alueita. Löydät tuotesivuilta tuotteista myös nämä tiedot. Tässä kootusti kaikki tiedot käytettävissäsi.

Ensiapu

Tietoa ensiapuvälineistä

Ensiapu tarkoittaa hoitoa, jota loukkaantuneelle tai sairastuneelle henkilölle annetaan ennen lääkintäammattilaisten saapumista. Potilaan selviäminen voi olla ensiavusta kiinni, ja siksi on tärkeää, että työpaikalta löytyvät oikeat välineet ja tarvittava osaaminen.

Tietoa silmävammoista, palovammoista ja haavoista

Kaikissa työkohteissa, joissa vaarana on haitallisten hiukkasten tai kemikaalien pääsy silmiin tai iholle on tärkeää, että olemassa olevat riskit pyritään minimoimaan tarvittavilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä, suunnitelmilla ja riskikartoituksella.

  1. Selvitä, mitä kemikaaleja työpaikalla käsitellään ja missä niitä on.
  2. Käytä suojavarusteita, kuten suojavaatteita, suojakäsineitä, suojalaseja. Varmista, että käytössä on välineet, joilla silmien ja ihon huuhteleminen voidaan aloittaa nopeasti. Huuhtelunesteen tulee olla lämmintä. Huuhtelu tulisi aloittaa 20 sekunnin sisällä tapaturmasta.
  3. Huuhtelua tulee jatkaa koko ajan myös lääkäriin kuljetuksen tai siirtämisen aikana.
Yleisimmät silmävammat johtuvat pölystä, roskista tai syövyttävien kemikaalien roiskeista. Jos silmään on päässyt kemikaalia, on toimittava nopeasti, sillä useimmiten silmän pH-arvo muuttuu radikaalisti ja syöpymisvamma syntyy jo muutamassa sekunnissa. Pitämällä silmähuuhdetta (taskupakkauksessa) aina mukana huuhtelun voi aloittaa välittömästi, jolloin silmävauriot voidaan välttää. Huuhtelua on jatkettava sairaalaan kuljetuksen aikana.
 
Palovammassa orvaskesi vaurioituu, iho alkaa punoittaa ja kirvelee. Jäähdytä vedellä enintään 15 minuuttia ja puhdista mahdollinen lika. Älä puhkaise selviä rakkoja, ja peitä alue siteellä. Loukkaantunut kehonosa voi olla hyvä nostaa koholle.
 
Haava on puhdistettava huolellisesti. Huuhtele se juoksevalla vedellä, myös ihokaistaleiden alta, jotka nostetaan pinsettien avulla.
 

Yhteenveto

Jokaisessa työkohteessa on oltava riittävästi ensiapuvälineitä. Välineistön on oltava toimintaan liittyvien vaarojen mukaisia. Välineistö on merkittävä huomio-opastein ja sen on oltava helposti käytettävissä. Jos vaarana on haitallisen aineen joutuminen silmiin ja vammojen syntyminen voidaan ehkäistä välittömällä silmähuuhtelulla, työpisteen välittömässä läheisyydessä on oltava silmähuuhteluvälineet.

Hengityssuojaimet

Tietoa hengityksensuojaimista

Jotta keuhkot voivat hoitaa ihmisen elintärkeitä toimintoja sekä tänään että tulevaisuudessa, niitä täytyy suojella haitallisilta hiukkasilta. Jotkut hiukkaset eivät ole vain epämiellyttäviä hengittää, ne ovat niin haitallista, että ne voivat aiheuttaa elinikäisiä ja joskus kuolemaan johtavia sairauksia.Tärkeintä on ennen kaikkea suojainten 100% käyttö. Ja jotta voisit käyttää hengityssuojainta koko päivän, suojaimen on istuttava hyvin kasvoillasi ja tunnuttava mukavalta.

Erilaisia hengityssuojaintyyppejä ovat suodattavat puolinaamarit, kokonaamarit, moottoroidut hengityksensuojaimet ja paineilmatoimiset hengityksensuojaimet.

Tietoa standardeista

EN 12941 Puhaltimella varustetut laitteet, joihin kuuluu kypärä tai huppu EN 12492 Puhaltimella varustetut suodatinlaitteet, jotka sisältävät koko- tai puolinaamarin EN 140 Puolinaamarit EN 141 Korvattu EN 14387:2004 EN 143 Hiukkassuodattimet EN 14387 2004 Hengityksensuojaimet – Kaasusuodattimet ja yhdistelmäsuodattimet EN 147 Puhaltimella varustetut suodatinlaitteet, jotka sisältävät koko- tai puolinaamarin EN 149 Suodattavat puolinaamarit, kiinteiden ja/tai nestemäisten hiukkasten suodattamiseen EN 371 Korvattu EN 14387:2004

Yhteenveto

Jotta hengityksensuojain voi suojata työympäristössä olevilta epäpuhtauksilta, siinä on oltava oikeantyyppiset suodattimet. Toiset suodattimet suodattavat hiukkasia, toiset kaasuja, ja jotkut suodattimet suodattavat molemmat. Hiukkassuodattimia käytetään torjumaan pölyjä tai aerosoleja. Hiukkassuodattimen merkki on P ja värikoodi valkoinen. Luokkia on kolme:

  • P3-suodatin suodattaa yli 99,9 % pölystä
  • P2-suodatin suodattaa 94 % pölystä
  • P1-suodatin suodattaa 80 % pölystä
Saatavilla on erityyppisiä kaasusuodattimia käyttöalueen mukaan. Oikean suojauksen saamiseksi on tärkeää tietää, mitä aineita ympäristössä voi esiintyä, ja valita kaasusuodattimen tyyppi sen mukaan. Katso lisätietoja tuotteiden kuvauksista.
 

Yhdistelmäsuodattimia käytetään silloin, kun ympäristössä esiintyy sekä kaasuja/höyryjä että hiukkasia:

  • Nesteiden ruiskutuksessa
  • Kaasujen/höyryjen kondensoimisessa
  • Aineiden kuumennuksessa

Jalkineet

Tietoa turvajalkineista

Valikoimassa olevat pääsääntöisesti Suomessa valmistetut turva- ja ammattilaisjalkineet ovat syntyneet pitkän tutkimus- ja tuotekehitystyön tuloksena. Jalkineiden suunnittelussa on otettu huomioon turvallisuus, anatomiset lähtökohdat, työympäristöjen asettamat vaatimukset, sekä käytön mukavuus ja helppous. CE -merkinnällä varustetut jalkineet täyttävät EN 345 / EN ISO 20345, EN 346 / EN ISO 20346 tai EN 347 / EN ISO 20347-standardin mukaiset vaatimukset. Turvajalkineiden tärkeimmät suojaavat ominaisuudet ovat turvakärki (alumiini, komposiitti tai teräksinen) ja naulaanastumissuoja (Tekstiili tai teräs). Alla olevassa taulukossa lisätietoa suojausominaisuuksien merkinnästä tuotteiden nimissä.

Tietoa standardeista

Standardin EN ISO 20345:2011 mukaan hyväksytyissä turvajalkineissa on varvassuojus, joka kestää vähintään 200 J. Ne merkitään tunnuksella SB. Jalkineilla voi olla myös täydentäviä suojausominaisuuksia, jotka merkitään tunnuksella S ja numero Standardin EN ISO 20347:2012 mukaan hyväksytyissä työjalkineissa ei ole varvassuojusta, mutta ne täyttävät turvajalkineiden perusvaatimukset. Ne merkitään tunnuksella OB. Jalkineilla voi olla myös täydentäviä suojausominaisuuksia, jotka merkitään tunnuksella O ja numero Standardin EN ISO 20349:2010 mukaan hyväksytyt jalkineet suojaavat termisiltä vaaroilta ja sulametalliroiskeilta valu- ja hitsaustöiden yhteydessä. Jalkineilla voi olla myös täydentäviä suojausominaisuuksia, jotka merkitään tunnuksella S ja jokin numero

Yhteenveto

Oikea jalkine > oikeaan tarpeeseen on tärkeä lähtökohta. Aloita analysoimalla vaarat, joille jalat työympäristössä altistuvat. Sen jälkeen on helpompi päättää, millainen jalkine tilanteeseen sopii parhaiten. On muistettava, että jalkineilla on tietty käyttöikä ja niiden ominaisuudet, kuten iskunvaimennus, luistamattomuus ja vakaus heikentyvät vähitellen.

Kuulonsuojaimet

Tietoa kuulonsuojauksesta

Ajoneuvot, koneet, laitteet ja työkalut aiheuttavat melusaastetta. Ensisijaisesti pitää pyrkiä vaimentamaan melu sen lähtöpaikalla. Työssä kannattaakin käyttää välineitä ja työskentelytapoja, joiden avulla voidaan äänitaso pitää matalana. Jos melua ei voi eliminoida, työntekijöiden kuulo on suojattava sopivien suojainten avulla. Suojaimen on oltava oikeanlainen, mutta sitä on myös käytettävä oikealla tavalla. Jos käytössä on korvatulpat, ne on asetettava korviin oikein. Ilmoitettu suojaus saavutetaan vain, kun tulppa työnnetään korvakäytävään kokonaan. Myös oikea suojaimen koko on tärkeä. Kaikkia kuulonsuojaimia on käytettävä meluisassa ympäristössä koko melun keston ajan. Lyhyetkin suojaamattomat hetket vaurioittavat kuuloa pysyvästi. Kuulonsuojaimen on vaimennettava melu tasolle, jossa puhe ja varoitussignaalit kuuluvat edelleen ymmärrettävästi. Suojain ei saa vaimentaa ääntä liikaa. Selvitä ensin melun ominaisuudet niin, että pystyt valitsemaan kuulonsuojaimen varmasti oikealta suojaustasolta.

Tarvittavat tiedot ovat:

  • Äänenpainetaso (dB)
  • Melun kesto
  • Taajuussisältö (Hz)
  • Mahdollisten iskuäänien osuus

Tietoa standardeista

EN 352-1EN 352-1 Kuulonsuojaimet - Kupusuojaimet EN 352-2 Kuulonsuojaimet - Korvatulpat EN 352-3 Kuulonsuojaimet - Teollisuuskypärään kiinnitettävät kupusuojaimet EN 352-4 Kuulonsuojaimet  - Äänitason mukaan toimivat kupusuojaimet EN 352-5 Kuulonsuojaimet - Vastamelukupusuojaimet EN 352-6 Kuulonsuojaimet - Kommunikointijärjestelmällä varustetut kupusuojaimet EN 352-7 Kuulonsuojaimet - Äänitason mukaan toimivat korvatulpat EN 352-8 Kuulonsuojaimet - Ääniviihdekupusuojaimet

Yhteenveto

Kestämme päivässä vain tietyn määrän melua, kunnes pysyvän kuulovaurion riski syntyy. Meluun vaikuttavat melun intensiteetti ja meluisassa ympäristössä viettämämme aika. Esimerkiksi 15 minuuttia 100 dB:n (A) melussa vaikuttaa meihin samalla tavalla kuin 8 tuntia 85 dB:n (A) melussa. Siksi on tärkeää, että suojaimia käytetään aina, kun oleskellaan meluisassa ympäristössä. Jopa lyhyet ”unohdusjaksot” päivän aikana voivat vaikuttaa merkittävästi odotettavissa olevaan suojaustasoon. Tämä tarkoittaa, että työpaikkasi meluympäristö täytyy mitata. Mitatun meluympäristön tuloksia käytetään kuulonsuojainten valinnassa. Kuulosuojainten mitattu vaimennuskyky yhdessä meluympäristön mittaustulosten kanssa antavat kuvan kuulonsuojainten odotetusta suojasta. Hyvin suunnitellun suojan äänentaso on välillä 70 ja 80 dB (A) kuvun alla. Tämä estää eristäytymistä ja antaa mahdollisuuden kuulla ympäristön ääniä. SNR – (yhden numeron luokitus) on yksinkertaistettu kuvaus kuulonsuojainten vaimennuksesta. Arvo lasketaan kuulonsuojaimen oktaavikaistan arvojen perusteella. Mitatusta melusta vähentämällä SNR-arvo pitäisi päästä äänentasoon välillä 70-80 dB.

Käsineet

Tietoa käsineistä

Kädet ovat alttiina monenlaisille vaaroille työpäivän aikana. Käsineiden tehtävä on suojata näiltä vaaroilta ja helpottaa samalla työskentelyä.  Saumojen on oltava oikeissa kohdissa, ja niiden on oltava joustavat, mukavat ja kulutusta kestävät. Kun oikea malli on löydetty, seuraavaksi on valittava sopiva koko. Hyvin istuva käsine vähentää sekä vammojen että hankautumien vaaraa ja auttaa siten suoriutumaan tehtävistä paremmin. Tämän vuoksi käsineiden valinta riippuu täysin työolosuhteista, koska erilaisia vaihtoehtoja on niin paljon.

Tietoa standardeista

Suojakäsineiden suojausominaisuudet merkitään niin kutsutuilla piktogrammeilla (standardeilla). Jos käsineet suojaavat useilta riskeiltä, piktogrammeja on useita, jokaiselle riskille omansa. Käsineiden valinnassa on huomioitava käyttäjän tarpeet ja työympäristössä esiintyvät vaarat. Eri käyttökohteisiin soveltuvia käsineitä ovat mekaanisilta vaaroilta suojaavat käsineet, viiltosuojakäsineet, hitsaus- ja lämmönsuojakäsineet, vedenpitävät käsineet  ja lämminvuorilliset käsineet ja kemikaaleilta suojaavat käsineet ja kertakäyttökäsineet.

EN374 Suojakäsineet kemikaaleja ja mikro-organismeja vastaan.

EN388 Suojakäsineet mekaanisia vaaroja vastaan.

EN407 Suojaus kuumuutta vastaan.

EN511 Suojaus kylmyyttä vastaan.

Yhteenveto

Suojakäsineet jaetaan kolmeen kategoriaan sen mukaan, minkä tyyppisiä ne ovat ja millaisilta riskeiltä ja vaaroilta ne suojaavat:

  • Kategoria 1 - Käsineet, jotka suojaavat vähäisiltä vaaroilta
  • Kategoria 2 - Kaikki käsineet, joita ei ole luokiteltu kategoriaan 1 tai 3
  • Kategoria 3 - Vakavilta vaaroilta ja vaarallisissa ympäristöissä suojaavat käsineet

Putoamissuojaimet

Tietoa putoamissuojaimista

Putoamissuojainten käyttö on välttämätöntä aina silloin, kun työhön liittyy korkealta putoamisen vaara. Suojaustapa on kuitenkin valittava oikein tilanteen mukaan. Käyttäjä on myös opetettava käyttämään, yhdistämään, säätämään ja huoltamaan suojaimet. Jokaisesta tehtävästä on laadittava etukäteen työn turvallisuussuunnitelma. Se varmistaa, että työ voidaan suorittaa turvallisella ja tehokkaalla tavalla. Työn turvallisuussuunnitelmassa tulee käsitellä seuraavat asiat:

  • Työtehtävä
  • Työmenetelmä
  • Tarvittavat varusteet
  • Riskianalyysi
  • Pelastussuunnitelma
  • Viestintä
  • Rajaukset
  • Miehitys
  • Vastuualueet

Tietoa standardeista

 

EN 354 Liitosköydet EN 355 Nykäyksenvaimentimet EN 358 Työntekijää tukevat ja putoamista estävät henkilönsuojaimet EN 360 Kelautuvat tarraimet EN 361 Kokovaljaat EN 362 Liitoselimet (esim. jousihaat) EN 566 Ommellut silmukat EN 567 Köysilukot EN 795 Kiinnityslaitteet (12 kN) EN 813 Lantiovaljaat EN 1891 Vähäjoustoiset ydinköydet EN 12275 Sulkurenkaat ja haat EN 12841 Säätölaitteet

Yhteenveto

Standardin EN 365 mukaan kaikille putoamissuojaimille on tehtävä kerran vuodessa vuositarkastus, joka on dokumentoitava. Vuositarkastus on laajempi ja perusteellisempi kuin päivittäiset käyttötarkastukset. Vuositarkastuksen tekijällä on oltava asianmukainen pätevyys. Vuositarkastuksen tekijän asianmukainen pätevyys tarkoittaa, että hän hallitsee seuraavat asiat:

  • Tuotteet, järjestelmät ja käyttöohjeet
  • Lait, määräykset ja standardit
  • Käyttämisen
  • Riskit
  • Vuositarkastuksen tekemisen

Päänsuojaimet

Tietoa päänsuojaimista

Päänsuojauksessa on huomioitava useita seikkoja. Ne ratkaisevat, minkä tyyppinen päänsuojain kuhunkin tilanteeseen on valittava. Lisäksi käyttäjän on tiedettävä, mitkä tekijät vaikuttavat suojaimen toimintaan, jotta sen vaihtaminen voidaan ajoittaa oikein.

Suojakypärää on käytettävä aina olosuhteissa, joissa vaarana on:

  • Putoavat esineet, kolhiintumisen vaara
  • Puristuminen
  • Lämpösäteily
  • Sulametalliroiskeet
  • Sähkövirta – tietyt kypärät tai kypärien sisäosat on suunniteltu töihin jännitteenalaisten komponenttien läheisyydessä
  • Valokaaret – saatavana on suojainpaketteja, jotka sisältävät valokaarilta suojautumiseen kehitetyn kypärän, kuulonsuojaimen ja kasvovisiirin


Milloin työssä on käytettävä kolhupäähinettä?

Kolhupäähinettä on käytettävä aina olosuhteissa, joissa vaarana on:

  • Pään osuminen koviin esineisiin, teräviin esineisiin tai ulos työntyviin esineisiin, esimerkiksi ahtaissa tiloissa.

Tietoa standardeista

EN 397 Teollisuuskypärät. Standardissa EN 397 määritetään kypärien fyysiset ja toiminnalliset vaatimukset. Fyysiset vaatimukset kattavat muun muassa kypärän materiaalit, rakenteen ja koon. Toimintavaatimuksiin kuuluvat muun muassa iskunvaimennuskyky, sivuttaisjäykkyys ja suojaus terävien esineiden tunkeutumista vastaan. EN 812 Kolhupäähineet työkäyttöön. Standardissa EN 812 määritetään testit, jotka kolhupäähineiden on läpäistävä.EN 50365 Eristävät suojakypärät pienjännitetöihin standardi. Edellytys että tämä standardi voidaan merkitä itse kypärään, on että kypärä on ensin EN397 sertifioitu. Joissain tilanteissa voidaan kuitenkin tehdä merkintä "täyttää osittain". Eristävyystesti tehdään 5000 V:lla ja läpäisytesti tehdään 10000 V:lla

Yhteenveto

Standardi ei anna selkeää aikarajaa, koska teollisuuskypärä on vaihdettava. Tämä johtuu siitä, että kypäriä käytetään ja säilytetään hyvin erilaisissa olosuhteissa. Kypärät ovat kuitenkin testattu laboratorio-olosuhteissa, jotka vastaavat kolmen vuoden käyttöä pohjoismaisessa ilmastossa. Testin jälkeen kypärien ominaisuuksien on oltava pääasiassa muuttumattomat. Käyttöaika voi kuitenkin olla lyhyempi, mikäli kypärä altistuu esimerkiksi kemikaaleille tai pitkäkestoiselle auringonpaisteelle. UV-säteilyn osalta kypärälle on vaikeaa antaa yleistä käyttöikäohjetta, koska säteilyn määrä riippuu siitä, kuinka paljon kypärää käytetään ulkona ja kuinka voimakasta UV-säteily on.

Kypärä on vaihdettava heti, mikäli se on altistunut:

  • Kemikaaleille
  • Voimakkaalle iskulle
  • Pitkäkestoiselle auringonpaisteelle

Silmiensuojaimet

Tietoa silmiensuojaimista

Silmiensuojaimia on käytettävä, kun vaarana on hiukkasten, kipinöiden, roiskeiden pääseminen silmiin tai silmien altistuminen säteilylle ja voimakkaalle valolle. Saatavana on silmiensuojaimia, joissa on erilaisia ominaisuuksia ja jotka sopivat erilaisiin työympäristöihin. Suojaimen istuvuus on erittäin tärkeää, ja koska kaikkien ihmisten kasvot ovat erilaiset, käyttäjän on aina itse valittava suojaimensa.

Tietoa standardeista

EN 166 Henkilökohtainen silmiensuojaus. Vaatimukset. EN 169 Henkilökohtainen silmien suojaus. Suodattimet hitsauksessa ja vastaavissa menetelmissä. EN 175 Henkilökohtainen suojelu. Hitsauksen ja sen kaltaisten työvaiheiden aikana käytettävät laitteet silmien- ja kasvojensuojaukseen. EN 379 Henkilökohtainen silmien suojaus. Hitsausmaskit. (Automaattisesti tummuvat tai kahdella tummuusasteella varustetut hitsaussuodattimet)EN 1731 Henkilökohtainen silmiensuojaus. Verkkotyyppiset silmien- ja kasvojensuojaimet. (Mekaanisia vaaroja ja/tai kuumuutta vastaan ammattikäytössä tai muussa käytössä)

Yhteenveto

Koska suojaustasoja ja käyttötarkoituksia on paljon, kaikki silmiensuojaimet on merkitty. Merkinnän rakenne on selitetty alla olevassa kuvassa.

Vaatteet

Tietoa työvaatteista

Työvaatteiden valitseminen käyttäjän tarpeiden ja työolosuhteiden vaatimusten mukaan on tärkeää, ja useimmissa työympäristöissä laki vaatii sitä. Korkealaatuisten ja helposti pestävien vaatteiden valitseminen parantaa lisäksi mukavuutta ja tietenkin vaatteiden kestävyyttä. Erilaisia materiaaleja on paljon. Me korostamme oikean vaatevalinnan lisäksi myös muun muassa oikean materiaalin valintaa.

Tietoa standardeista

EN 342 Suojavaatetus. Suojaus kylmältä. Vaatimukset lämmöneristävyydelle ja ilmanläpäisevyydelle. Kylminä olosuhteina pidetään kosteuden, tuulen ja alle -5 °C:n lämpötilan yhdistelmää. EN 343 Sadevaatteiden perusvaatimukset koskevat mm. vedenpitävyyttä, höyrynläpäisevyyttä, repäisylujuutta ja kulutuksenkestävyyttä. Ylempi numero näyttää vaateen vedenpitävyysluokan. (Maks. 3.) Alempi numero näyttää vaatteen höyrynläpäisevyysluokan (maks. 3). EN 14404 Polvisuojia koskeva standardi. Standardi määrittää mitoituksen minimivaatimukset sekä mekaaniset vaatimukset, kuten läpäisyvoiman ja rasituksen jakautumisen. EN 20471 Erittäin näkyvä vaatetus. Uudessa standardissa käytetään merkkiä, jossa huomioluokkaa kuvaa vain yksi numero. Kaikki huomiokankaat testaan pestynä. Jos pesukertojen enimmäismäärää ei ilmoiteta, materiaali on testattu viiden pesun jälkeen. Huomiovaatteissa on fluoresoivia pintoja ja heijastimia, jotka täyttävät vaatimukset kolmessa eri luokassa. Luokka kolme on korkein. Tyyppi 4 EN 14605 roisketiiviit suojavaatteet. Roisketiiviit suojapuvut - Suojapuvut suojaavat nestemäisiltä kemikaaliroiskeilta, jotka kertyvät puvun päälle ja muodostavat lammikoita ja noroja. Puvuissa on oltava sulkukerros (kemikaalinkestävä standardin EN 369 läpäisytestin mukaan) ja tiivistetyt saumat. Tyyppi 5 EN ISO 13982-1 suojapuku kuivia hiukkasia vastaan. Suojavaatetus kiinteitä hiukkasia vastaan. Suojapuvut, jotka suojaavat vaaralliselta pölyltä ja kuivilta hiukkasilta. Tyyppi 6 EN 13034 suojavaatetus roiskeilta. Suojapuvut, jotka suojaavat rajoitetuilta roiskeilta. Suojapuvut rajoitettuja nestemäisten kemikaalien roiskeita vastaan ympäristöissä, joissa ei esiinny suunnattua suihkua eikä nestettä kerry puvun päälle mutta joissa voi olla pisaroita sisältävää hienoa sumua ilmassa.

Yhteenveto

Millaisia vaatimuksia asetat työvaatteillesi? Niiden pitää olla kestävät ja toimivat, mutta myös tyylikkäät ja mukavat? Työvaatevalikoimamme on tarkoitettu sinulle, joka et tyydy halpaan kertakäyttötavaraan, vaan haluat toimivia laatutuotteita. Sinun tapaasi mekin suhtaudumme työhömme hyvin vakavasti ja olemme sitä mieltä, että jokaisen yksityiskohdan on oltava suunniteltu ja toteutettu huolella, jotta työvaate todella toimii ja kestää koviakin otteita.

Back to top