www.kumijamatto.fi/tyoturvallisuustuotteet/hengityssuojaimet.html

Hengityssuojaimet

Hengityssuojaimet

Kyse on sinun keuhkoistasi ja hengitysteistäsi. Jotta ne voisivat säilyttää elintärkeän toimintakykynsä tänään ja tulevaisuudessa, niitä on suojeltava haitallisilta hiukkasilta. Tietyt hiukkaset eivät pelkästään ole epämiellyttäviä, vaan voivat myös aiheuttaa vakavan, loppuelämää haittaavan ja joskus jopa kuolemaan johtavan sairauden. 100 % käyttöaika on ainoa tapa suojautua haitallisilta hiukkasilta. Siksi on tärkeä valita suojaimet, jotka myös tuntuvat miellyttäviltä käytössä koko työpäivän ajan. Suodattavia puolinaamareita käytetään estämään haitallisten hiukkasten pääsy hengitysteihin. Suojaintyyppi valitaan työn riskiarvioinnin perusteella. On tärkeää selvittää työympäristön ilman epäpuhtauden laatu ja sen pitoisuus. Täydellisen suojaustehon aikaansaamiseksi on myös varmistettava suojaimen tiiveys, joka selviää suojainta sovittamalla. Käytä suojainta koko altistumisen ajan.

Tarjoamme valikoiman suodattavia puolinaamareita, joilla työskentely sujuu miellyttävästi ympäristöissä, joissa tämäntyyppinen suojaus on sopiva.

Kuinka se toimii?

Sisäänhengitettäessä ilma kulkee suodatinmateriaalin läpi. Uloshengitysilma poistuu suodatinmateriaalin tai uloshengitysventtiilin kautta. Suojaus perustuu kokonaan tai suurimmaksi osaksi suodatinmateriaaliin ja edistyneeseen suodatintekniikkaan. Suodatin nappaa hiukkaset, jotka sitten jäävät tiukasti kiinni suodatinmateriaaliin. Suodatinmateriaalin koostumus, tyyppi, suodatuspinta-ala ja suorituskyky ratkaisevat hengitysvastuksen, sekä kuinka tehokkaasti hiukkaset suodattuvat. Mikäli naamarissa on uloshengitysventtiili hengitysvastus on matalampi. Suodattavat puolinaamarit soveltuvat ainostaan käytettäväksi normaalihappisessa ympäristössä. Oikein käytettynä suodattava puolinaamarisi tarjoaa hyvän suojauksen. Naamarin tulee mukautua tiiviisti kasvoille. Parran tai pitkän parransängen vuoksi naamaria ei saada tarpeeksi tiiviisti kasvoja vasten ja näin ollen suojauskaan ei ole riittävää.

Valittavat ominaisuudet

Muotoilu - Taitettava tai kupumallinen naamari. Paras tapa löytää sopivin malli on sovitus.

Materiaali - Tehokas suodatinmateriaali pyydystää ja pitää hiukkaset tiukasti kiinni, hengitysvastuksen säilyessä silti alhaisena.

Hajunsuodatin - Taitettava malli, integroitu kerros aktiivihiiltä suojaa pahanhajuisilta orgaanisilta kaasuilta ja höyryiltä koko työpäivän ajan HTP-arvoja pienemmissä pitoisuuksissa.

Uloshengitysventtiili - Venttiili jonka kautta uloshengitysilman kosteus, lämpö ja hiilidioksidi tehokkaasti poistuvat naamarista.

Tiivistäminen - Joustava, pehmeä nenätiiviste. Joissain malleissa yhtenäinen reunatiiviste sisäpinnalla.

Sopivuus - Yhtenäinen kudottu, säädettävä resorinauha tai vaihtoehtoisesti kaksi kudottua resorinauhaa säädettävillä soljilla

Suodattavat puolinaamarit jaetaan suodatustehonsa mukaan luokkiin FFP1, FFP2 sekä FFP3. Niiden tulee täyttää erilaisia vaatimuksia myös hengitysvastuksen ja kokonaistiiveyden suhteen. Korkeampi luokka kattaa myös alhaisemmat luokat. Zeklerin suodattavat puolinaamarit ovat suodatinluokkia FFP2 ja FFP3.

Suojauskerrointa voidaan käyttää apuna hengityksensuojainta valittaessa. Hengityksensuojaimen suojauskerroin määräytyy hengityksensuojaimen toimintatavan ja mahdollisten vuotoarvojen perusteella. Suojauskerroin ilmoittaa suojaimen tehokkuuden, kuinka monenteen osaan epäpuhtauspitoisuus laskee suojaimen sisällä ympäröivän ilman epäpuhtauspitoisuuteen verrattuna. Esimerkiksi suojauskerroin 5 tarkoittaa sitä, että suojainta voidaan käyttää olosuhteissa, joissa epäpuhtauspitoisuus on enintään 5 kertaa HTP-arvoa suurempi. Suodattavat puolinaamarit testataan ja hyväksytään

Naamarimerkintä R = Reusable (uudelleenkäytettävä). Tällä merkinnällä varustettu naamari sopii uudelleen käytettäväksi edellyttäen, että valmistaja on ohjeistanut kuinka naamari puhdistetaan. Dolomiittitestaus on pakollinen R merkityissä naamareissa.

Naamarimerkintä NR = Not Reusable ( ei uudelleenkäytettävä). Tällä merkinnällä varustettua naamaria saa käyttää vain yhden työvuoron ajan. Dolomiittitestaus on vapaaehtoinen NR merkityille naamareille.

16 tuote(tta)

tuotetta sivulla

Listana  Taulukkona 

Laskeva

16 tuote(tta)

tuotetta sivulla

Listana  Taulukkona 

Laskeva

Back to top