www.kumijamatto.fi/tietoa-yrityksesta.html

Tietoa yrityksestä

Lohjan Kumi ja Matto Oy

Lohjan Kumi ja Matto Oy on perustettu vuonna 1951. Yritys on kolmannen polven perheyritys, joka toimii Läntisellä Uudellamaalla. Pitkät perinteet ja laadukkaat tuotteet mahdollistavat pitkät palvelusuhteet eri teollisuuksiin unohtamatta kuitenkaan kuluttajakauppaa. Vahva osaaminen omalla tuotealueella yhdistettynä hyvään palveluun on toimintamme lähtökohta. Olemme sekä Suomen Yrittäjien että Teknisen Kaupan Liiton jäsen, joten kaupankäynti kanssamme on varmaa ja turvallista.

Yritystoiminnamme visio on luoda asiakkaalle kustannussäästöä tarvikehankinnoissa pitkällä aikavälillä oikeilla tuotteilla ja palveluilla. Liiketoiminnan missiona on asiantuntemuksen ja vakaa toiminnan avulla saavuttaa asiakkuuksista pitkäaikaisia yhteystyökumppanuuksia. Lohjan Kumi ja Matto Oy:n strategiana on toimia laatutuotteiden kanssa ilman tuotereklamaatiota vankalla pitkät perinteet omaavalla liikeidealla.

Valikoimamme painottuu laadukkaisiin ja kestäviin tuotteisiin. Tuotteiden pääasiakas segmenttinä ovat teollisuuden ammattilaiset. Tuotteita käyttävät myös toki laatua arvostavat yksityisasiakkaatkin. Tuotefilosofiamme on laadukkailla tuotteilla kustannussäästöä pitkällä aikavälillä. Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti yritykset. Yksityisasiakkaatkin ovat meille toki tärkeitä. Yrityksistä toimimme yhteistyössä aina yksittäisesti yrittäjästä globaaleihin yrityksiin eri teollisuuden aloilla.1950-1970


Toiminnan aloitus

Lohjan Kumi- ja Matto Oy (kuten se yritysrekisteriin on ilmoitettu) perustettiin 1951 Nokian Gummitehtaan tarpeeseen myydä ja toimittaa Linoleum mattoja sekä teknisiä kumituotteita. Yrityksen osakkaina toimivat tuolloin veljekset Helge ja Jaakko Laakso sekä Irma Laakso. Gummitehtaan edustajana oli Ernst von Denfern.

Vihtiläisille aloittaville yrittäjille oli selvää, että hakeudutaan alueen kaupalliseen keskukseen Lohjalle. Liiketilat löytyivät Laurinkadun varrelta vaaleanpunaisesta puutalosta, mutta varsin pian oli edessä muutto viereiseen ”Tallqvistin taloon”. Yrityksen aloituksen yhteydessä mainitaan ensimmäinen tehty kauppakin: yhdet kumisaappaat myytiin, kun kuormaa siirrettiin Lohjan asemalta hevospelillä kohti myymälää.

50-luvun yksi merkittävimmistä tapauksista oli sadevaatteiden tulo markkinoille vuonna 1952 Helsingin olympialaisten aikaan. Tämä oli valtaisa menestys myös Lohjalla. Ensimmäinen lakkautettu tuoteryhmä yrityksen historiassa oli lelut, jotka kuuluivat valikoimaan alkutaipaleella.

Mattojen asennusta ja muutto

Mattojen asentaminen tapahtui Lohjan Mattoasennus Oy:n toimesta, jossa työskenteli parhaimmillaan 14 miestä 60-luvun lopulla. Kulkupelinä yrityksellä toimi tuolloin paketti-Anglia. Tuohon maailmanaikaan toimitusajat olivat hyvin eri luokkaa kuin nykyisin: esimerkiksi höyryletkut tilattiin jopa vuotta ennen toimitusta ja tarjouskyselystä saattoi kulua kaksikin vuotta toimitukseen.

Seuraava muutto oli edessä 1966, jolloin muutettiin ”Lindblommin taloon”. Vaahtomuovi- ja patjavarastot olivat kaupungin pommisuojassa linja-autoaseman vieressä. Siellä kipaistiin leikkaamaan vaahtomuovin palanen aina asiakkaan tarpeen mukaan. Vesijohtoputkille ja muoviviemäreille vuokrattiin naapurista Tallqvistin takapiha. Autoksi oli vaihtunut käytetty Volvo 142 ilman takapenkkejä.


1970-1990


Tilantarve ja kauppa kasvaa

Vuonna -73-74 muutettiin Lohjan Raudan vanhoihin tiloihin Torikatu 12:een. Myöhemmin koko talo tuli perheen ja yrityksen käyttöön. Varastoa pidettiin myös vintillä (neljäs kerros).

Kun tilantarve kasvoi jälleen, sisustusmyymälä muutti ”Vejbergin taloon” torin yläkulmaan ja varastotilaksi hankittiin STS-pankin kellari, jonne pääsi autolla. Aikaa kuvaa hyvin sisustusmyymälän ovessa ollut lappu, jossa luki ”Hae myyjä Kumista ja Matosta!”. Eihän sitä niin kiire ollut kokolattiamattoja ostamaan.

Omistajissa tapahtui ajan myötä muutoksia, mutta Jaakko ja Irma Laakso pysyttelivät pääomistajina. Torin elämä ja linja-autojen aikataulut rytmittivät silloin vielä koko kaupankäyntiä. Torikadun aikana pidettiin monia markkinatapahtumia, joissa kahvi ja pulla olivat kova sana markkinoinnissa. Teollisuuskauppa alkoi näinä aikoina kasvaa vähittäisasiakkaiden rinnalle.

Uudet tilat ja omistajat vaihtuvat

Muutto Kiinteistö Oy Laiturikulmaan osoitteeseen Laurinkatu 28 tapahtui vuonna 1980. Uudenmaan Auto muutti Tynninharjulle ja koko kiinteistö jäi tyhjäksi. 03.10.1980 perustettiin Kiinteistöyhtiö, jossa olivat mukana muun muassa Hannu Kittelä (Tarvikekolmio), Henry Remander (Maanrakennus), Kalevi Nordström (Kopio) ja Karri Pelkonen (Carrys). Remontoidut tilat vain kolmessa kerroksessa olivat suuri parannus entiseen.

Tuolloin omistajiksi yhtiöön olivat tulleet Torsti Lahdenpää ja Heikki Laakso. Autoksikin oli saatu hankittua avolava Dyna ja hetken päästä hankittiin Hyster trukkikin. Tuohon aikaan trukki oli todella iso ja kukaan ei koskaan saanut selville sen nostokyvyn ylärajaa; se kun nosti kaiken!


1990-2010Jatkuvan kehityksen aika

1990- ja 2000-luvun toiminta on painottunut paljolti teollisuuden palveluiden ja varastoinnin kehittämiseen. Myös yrityksen 50-vuotisjuhlia vietettiin yhdessä työntekijöiden ja asiakkaidemme kanssa. Jatkuva kehitys ja muutos ovat olleet toiminnassamme mukana koko tämän jakson ja korostuvat entisestään tulevina vuosina. Tällöin panostettiin entistä enemmän palveluidemme kehittämiseen sekä hyödynnettiin internetin tuomia mahdollisuuksia palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja kattavammin!


2011 -›


Muutto uusiin toimitiloihin

Vuosikymmen päättyi ja Lohjan Kumi ja Matto Oy muutti uusiin toimitiloihin Maksjoentielle vanhan Cencorp Oyj:n tiloihin. Vanha myymälä Laurinkadulla joutui väistymään uusien kerrostalojen tieltä. Uudet toimitilat Maksjoella toivat mukanaan ajantasaiset varastojärjestelmät ja IT-palvelut.

Back to top