www.kumijamatto.fi/voimansiirto/hihnapyorat.html

Hihnapyörät

Valikoimamme laadukkaat teollisuuden käyttöön suunnitellut Optibelt hihnapyörät mahdollistavat optimaalisen hyödyn. Valikoima kattaa hihnapyöriä yhdellä tai useammalla hihnauralla.

Muistathan myös tarkistaa Taper Lock kartioholkin tarpeen sekä koon koko-oppaasta.


Tosiasia kunnossapidossa on se, että kiilahihnapyöriä vaihdetaan harvemmin kuin niitä tulisi vaihtaa. Ne saattavat olla erittäin kuluneita. Käyttäjä vaihtaa vain hihnoja ja ehkä jossain vaiheessa ihmettelee sitä, mikseivät hihnat kestä. Tällöin se usein syytetään vikaa hihnoissa, vaikka todellinen syy onkin ihan muualla. Itse asiassa hihnapyörät kuluvat varsin nopeasti johtuen nimenomaan kireydestä, hihnatyypistä (vaipallinen/vaipaton) ja konstruktiosta. Kuluneen hihnapyörän seuraus on hihnan käyttöiän lyheneminen. Optibeltin pyörätulkeilla voit helposti todeta pyörien kunnon.


Ajan saatossa kiilahihnojen kestoon vaikuttavat monet tekijät. Yleisimmät vaurioiden ja liian alhaisen käyttöiän syyt ovat useimmiten asennukseen liittyvät seikat kuten hihnojen kireys, hihnapyörien kunto ja linjaus. Vaurioiden aiheuttajina voivat tietenkin olla myös mekaaniset tekijät ja käytön mitoitus. Oikealla linjauksella hihnapyörät ja hihnat kuluvat vähemmän ja lisäksi säästetään aikaa asennuksessa. Samat perussäännöt pätevät myös muille hihnakäytöille (hammashihnat, moniurahihnat jne.).Yleisesti voidaan todeta, että hihna-asennuksen rutiineihin kannattaa aina kiinnittää huomiota.

4 tuote(tta)

tuotetta sivulla

Listana  Taulukkona 

Laskeva

4 tuote(tta)

tuotetta sivulla

Listana  Taulukkona 

Laskeva

Back to top